Direct contact? Bel: +31 (0)35 200 82 00

Home > Youngtimer > Kennisbank > Welke klanten rijden youngtimers?

Welke klanten rijden youngtimers?

Mensen in een hokje plaatsen vinden we stiekum best leuk. Na een aantal jaren ervaring met de doelgroep youngtimer klanten onderscheiden we grofweg 3 categoriën:

1. De ZZP er.
De ZZP er doet alles met één auto. zowel privé als zakelijk. Hij houdt daarom van een ruime youmgtimer. Hij rijdt youngtimer omdat hij geen lange termijn verplichting wil en fiscaal vriendelijk wil rijden.  Omdat hij een auto van 15 jaar oud rijdt, wil hij geen standaard auto maar een premium merk youngtimer. Veel voorkomende auto's zijn de Volvo V70, Volvo V50, en de BMW 5 serie of 3 serie. Bij een wat ruimer budget zijn De Volvo XC70 of XC90 favoriet. De ZZP er heeft, voor dat hij besloot om youngtimer te gaan rijden, vaak een jongere (lease) auto gereden. Hij wil graag een goed geprepareerde youngtimer zodart hij geen hinder heeft van de leeftijd. 

2. De cabrio rijder
Deze ondernemer vindt hetleuk om een extra auto te rijden naast de bestaande auto van de zaak. Vaak rijdt hij al een leuke bak die geen youngtimer is, maar, hij betaalt graag de lage youngtimer bijtelling voor de tweede auto van de zaak, zodat hij maximaal profiteert van mooi weer en tegelijk het reparatie risico zakelijk houdt. In veel gevallen vinden de andere gezinsleden zo'n aanschaf ook prettig, en maken ze graag gebruik van de youngtimer. Deze doelgroep kiest vaak voor de cabrioversie van een Saab 9-3 cabrio,  BMW 3 serie, Audi A4, volvo C70. Bij een wat ruimer budget wordt het vaak een cabrio versie van de BMW 6 serie, Jaguar XK8 of een Porsche Boxter gekozen

3. Het luxepaard. 
Deze ondernemer profiteert maximaal van de yountimer regeling. Hij rijdt een youngtimer met een hoge catalogusprijs, waar alles op een aan hoort te zitten. In feite de auto''s waar hij vroeger van droomde, en die dankzij de youngtimer regeling betaalbaar zijn. Het maakt het leven gewoon leuker als je jezelf een dikke bak cadeau doet. Deze ondernemer snapt goed dat een auto van 15 jaar oud met alle luxe erop en eraan ook een verhoogd reparatierisico heeft. Hij accepteert dit, want het is immers geen privé -  maar een zakelijk risico. We hebben we al veel luxe youngtimers mogen inkopen, want vaak zijn dit de zogenaamde zoekopdrachten. Denk aan Mercedes Benz CLS, BMW 7 serie, Audi A8, Range Rovers, Land Rover Defender en ook Toyota Landcruisers.    


 

Andere veelgestelde vragen