Direct contact? Bel: +31 (0)35 200 82 00

Home > Poetsen en reinigen > Auto laten poetsen

Auto laten poetsen met Cartec producten

Auto poetsen is vak, en Goois Autoteam kent dit vak. We poetsen onze eigen auto's en die van onze klanten met Cartec Producten. Onze werkplek is voorzien van een schaarbrug, zodat we op ooghoogte kunnen werken aan uw auto. Iedere werkplek is rondom voorzien van detail led verlichting, daar zie je alles op! Als wielen echt vies zijn dan kunnen we de wielen eraf halen en desnoods de banden demonteren. Een banden demontage apparaat en balanceermachine behoort ook tot onze standaard uitrusting! Als wielen niet meer te redden zijn dan laten we ze poedercoaten. Hierna zijn ze weer in nieuwstaat!

Wassen en drogen

Als een auto niet vrij is van stof of zand dan is poetsen zinloos. Het reinigen van een auto moet dus serieus gebeuren. Een auto goed wassen, inclusief sponningen, wielen, interieur en drogen kost zo maar een half uur! Goois Autooteam reinigt uw auto met een stoomreiniger. Door de hoge temperatuur wordt de auto sneller en beter schoon, en hebben we geen of zeer weinig afval water. Thuis kan gebruik wortden gemaakt van bijvoorbeeld Cartec Wash & Wax Cartec of Cartec Exteriout Multi Cleaner. Voor het drogen zijn diverse Dry Towels beschikbaar. Vergeet niet een Cartec emmer met Cartec vuilzeef te gebruiken, anders krijg je krassen! Een vuilzeef is een rooster in de emmer, zodat zand niet in je spons blijft hangen. Als jouw auto veel aanslag of oneffenheden in de lak heeft dan gebruik je na het wassen een kleidoek, de Cartec Clay doek. Vraag ons om advies, want een kleidoek moet niet droog worden gebruikt maar in combinatie met een gladde vloeistof.  Na het gebruik van een kleidoek start je altijd met polijsten.

Polijsten

Het polijsten van een auto is een serieuze klus. Afhankelijk  van de conditie van de lak gaat dit als volgt

1. Lakdikte meten 

Als we twijfelen dan beginnen we met het meten van de lakdikte. Alleen bij voldoende dikte kan er worden gepolijst. 

2 Grof Polijsten

Als de lak er erg aan toe is maar nog dik genoeg dan starten we met grof poljisten. De meest rigoreuze vorm van polijsten is het gebruiken van een roterende machine, een groffe polijstpasta en een schapenvacht poetsschijf. Dit mag alleen door ervaren professionals worden gedaan, om het risico op lakschade te beperken. Een roterende machine polijst snel en veroorzaakt warmte. Dit leidt tot maximaal resultaat. Een nadeel is dat een roterende machine altijd hologrammen veroorzaakt. Deze deze poets je weg met een excentrische machine en een schijf van schuim.

Als een auto er minder slecht aan toe is dan starten we met dezelfde groffe polijstpasta, maar dan op een poetsschijf van hard schuim in plaats van een schapenvacht schijf . Deze zogenaamde schuimschijf kan op zowel een roterende als een excentrische machine worden gebruikt, de keuze hangt af van de conditie van de autolak

2 Middelgrof polijsten

Een behandeling met groffe polijstpasta zorgt ervoor dat diepe krassen verdwijnen, maar veroorzaakt weer kleinere krassen. Vandaar dat een polijstronde met een groffe polijstpasta altijd wordt gevolgd door een behandeling met een middel groffe polijstpasta, die wordt toegpast met een middel harde schuim poetsschijf op een excentrische machine.

3 Fijn polijsten

Ook middel groffe polijstpast veroorzaakt weer krasjes. Deze verwijder je met de fijnste polijstpasta, een zachte schuim polijstschijf en een excentrische machine. Hierna is de auto krasvrij voor zover dit mogelijk is met polijsten. Krassen waarin je nagel niet blijft hangen en die op een plek zitten die bereikbaar is met een grote of kleine poetsschijf zijn na drie rondes polijsten doorgaans verdwenen. Na het fijn polijsten voelt de lak weer glad aan en is er een hoge glansgraad bereikt. Nu moet de lak worden verzegeld om hem te beschermen tegen vuil, weersinvloeden en zonlicht.  

Verzegelen met wax

Het verzegelen van de lak gebeurt doorgaans met een wax. Hoe zachter en vetter de wax, hoe korter de bescherming. Het inpoetsen gebeurt met een excentrische machine en een zachte poetsschijf. Het uitpoetsen gebeurt met de hand en door middel van zachte microvezel doeken. Hoe zachter en dikker de doek, hoe minder kans je loopt op lakschade. 

Verzegelen met glasscoating

Het verzegelen van de lak met glasscoating zorgt voor de allerhoogste glansgraad en de allerbeste bescherming. Het opbrengen kan alleen op een krasvrije auto en kan het beste worden gedaan door een specialist. Glasscoating zorgt ervoor dat de auto minimaal twee jaar maximaal is beschermd en maximaal glanst. Even afspoelen of licht wassen met shampoo is voldoende om de lak in topconditie te houden. Glasscoating wordt vloeibaar opgebracht en moet enkele urden uitharden. Hierna wordt de behandeling afgerond met een finisher.

Interieur reinigen

Het reinigen van stoffen interieurdelen doen we met een sproeiextractie reiniger of stoomreiniger. 
Een sproeiextractiereiniger vernevelt reinigingsmiddel in de bekleding. Na het intrekken wordt dit door deze machine inclusief het vuil opgezogen en afgevoerd. Sins 2022 werken we steeds meer met een stoomreiniger. Deze is milieuvriendelijker en blaast droge of natte stoom in de bekleding, die direct weer wordt opgezogen en samen met het vuil afgevoerd.

Lederen bekleding glimt vaak door vettigheid en wordt voorbehandeld met Stip Interiour Matt Cleaner. Drogen vindt plaats door een hittepistool of door lucht. Je bereikt hiermee een grondige reniging en en de vette glans wordt weer netjes mat.   

Kunststof delen

Kunststof delen reinigen we met stoom, daarna gebruiken we Cartec Interiour Multi Cleaner. Kunststofdelen aan de buitenkant worden weer netjes met Cartec Bumper & Tyre Care. Zijn ze teveel aangetast dan worden ze gespoten met Cartec Vinyl Spray. 

Ruiten

We hebben veel geprobeerd! De enige ruitreiniger die echt ontvet en geen strepen achterlaat is Cartec Glasscleaner zeker als je die in combinatie met de glass towel gebruikt.

Velgen

Velgen woorden bij Goois Autoteam eerst gestoomreinigd. Hierna behandelen we de velg afhankelijk van de conditie na met Cartec Essentials Whel Wash en bij zware vervuiling met Cartec Fallout Remover. Glas en bescherming bereik je met een kleine polijstmachine met kleine schijven, de nano polisher. Met alles wat hierboven staan krijgen we 75% van de velgen weer netjes. Soms is een velg niet meer te redden en laten we ze poedercoaten. Hierna zijn ze in nieuwstaat. 

Prijzen

Voor het poetsen van een auto is geen standaardprijs te noemen, omdat de tijd en de middelen samenhangen met de conditie van de auto en het gewenste resultaat. Een simpele stoomreiniging is er al vanaf €50,- maar een glasscoating behandeling kost minimaal  €600,- . Maak daarom een afspraak dan doen we een gerichte prijsopgave!