Direct contact? Bel: +31 (0)35 200 82 00

Home > Youngtimers

Youngtimers: de leukste auto tegen de laagste bijtelling

Een youngtimer is een auto van minimaal 15 jaar oud. In Nederland is een youngtimer niet alleen door particuliere liefhebbers gewild, maar ook door zakelijke rijders. Dit komt door de youngtimer regeling, die het mogelijk maakt om privé tegen een zeer laag bijtellingstarief te rijden in een zakelijke youngtimer. 

Wat houdt de youngtimer regeling in?

De bijtelling voor privé gebruik van zakelijke auto's was en is door het instabiele beleid in Nederland voor veel mensen onderwerp van gesprek. We kennen vanaf 2018 drie bijtelling categorieën:

Autosoort Leeftijd Bijtelling % Grondslag
Benzine, diesel, lpg, hybride 0-15 jr 22% Cataloguswaarde
Volledig electrisch 0-15 jr 8% * Cataloguswaarde
Youngtimers > 15 jr 35% Waarde v.d. auto
Youngtimers volledig electrisch > 15 jr 17% Waarde v.d. auto

* met ingang van 2020 is de bijteling 8% voor de eerste € 45000,- cataloguswaarde, als de auto een hogere cataloguswaarde heeft dan betaalt u over het meerdere 22% bijtelling.

Als u in een auto van de zaak rijdt die ouder is dan 15 jaar, dan betaalt u bijtelling over de huidige waarde waarde van de auto (ook wel genoemd de waarde in het economisch verkeer, WEV) in plaats van over de cataloguswaarde. Dat scheelt pas geld! Dit maakt het mogelijk om rond te rijden in een directieauto van toen tegen een bizar lage bijtelling. Populair zijn hier de Duitse en Zweedse premium merken als BMW, Audi, Mercedes en Volvo. Maar ook leuke 4×4’s van Nissan, Toyota en Mitsubishi zijn veelgevraagd! Meer informatie vindt u in onze kennisbank.